Slučaj iz Bijeljine
980

Samo u BiH: "Neplatiši" zaprijetili sudom zbog duga za struju od jednog feninga

B. T.
Opomena pred tužbu: Ponudili i plaćanje na rate (Foto: Facebook)
Opomena pred tužbu: Ponudili i plaćanje na rate (Foto: Facebook)
"Elektro-Bijeljina" je zaprijetila tužbom jednom korisniku njihovih usluga zbog duga od, ni manje ni više, jednog feninga (0,01 KM).

"Uvidom u stanje duga na finansijskoj kartici za vaše mjerno mjesto,utvrđeno je da na istoj postoji neizmireno dugovanje po osnovu utrošene električne energije koje na dan 19.10.2021. godine iznosi ukupno 0,01 KM", navodi se u opomeni.

Kako su dodali, s tim u vezi pozivaju korisnika da navedeno dugovanje izmiri u cijelosti u roku od osam dana.

"U suprotnom će protiv vas biti pokrenut postupak pred stvarno i mjesno nadležnim sudom radi njegove prinudne naplate, a što bi vaš dug uvećalo za troškove sudskog postupka", navodi se u obavijesti koju je dobio "neplatiša".

U dopisu je navedeno da je dugovanje dužan platiti uplatnicom na žiroračun. Osim što ne postoji apoen konvertibilne marke od samo jednog feninga, koji bi trebao uplatiti, apsurdno je da i sama provizija za plaćanje košta 100-200 puta više nego što je samo dugovanje.

Da tu apsurdima nije kraj, iz "Elektro-Bijljine" su se potrudili da korisnika usluga obavijeste da dug može izmiriti i na rate.

Nije dugo trebalo da ova opomena pred tužbu dospije na društvene mreže i postane predmet ismijavanja i komentara u kojima se ovo preduzeće proziva zbog načina na koji pokušava naplatiti ovako mizeran dug.