{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samo ga žene podržavaju: Tadić u vodstvu ispred Dodika za predsjednika RS

2.9.2014. u 14:12
1
58
Samo ga žene podržavaju: Tadić u vodstvu ispred Dodika za predsjednika RS
1
Samo ga žene podržavaju: Tadić u vodstvu ispred Dodika za predsjednika RS
Milorad Dodik i Ognjen Tadić (Foto: Klix.ba)
Miloradu Dodiku ovih dana baš ne ide. Ognjen Tadić, kandidat za predsjednika Republike Srpske u ime opozicionog Saveza za promjene ima podršku 46,8 posto građana, dok njegovog protivkandidata iz vladajuće koalicije, Milorada Dodika, podržava 39 posto građana, rezultati su poslednjeg istraživanja agencije IPSOS.
Istraživanje je urađeno u prvih 15 dana augusta, a anketirano je 1.118 ispitanika i obuhvatilo je 14 oblasti u kojima su se anketirani izjašnjavali da li u vezi sa tim pitanjima više vjeruju Tadiću ili Dodiku, objavio je novinar Slobodan Vasković na svom blogu.

Kada je riječ o ekonomiji, nepotizmu, borbi protiv kriminala i korupcije, te u vezi sa još osam oblasti, Tadić je bio jači i povjerenje mu je ukazalo više anketiranih nego Dodiku.

Dodik je, prema tom istraživanju, dobio više glasova u dvije oblasti.

Istraživanje je dalje pokazalo da Tadić bolje stoji kod mladih, penzionera, nezaposlenih, dok žene daju prednost Dodiku.

Što se tiče stranaka, SNSD ima prednost nad SDS-om od nepuna dva procenta. SNSD podržava 31,8 posto anketiranih, dok je njih 29 posto dalo svoj glas SDS-u.

Važno je istaći da u SDS procente nisu uračunati glasovi koje su anketirani dali SRS RS i PUP RS, koji su u koaliciji sa najjačom opozicionom strankom.

Ovo istraživanje je pokazalo stabilizovanje PDP-a, čemu je doprinijela kandidatura šefa stranke Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH. Podršku PDP-u dalo je pet posto ispitanih.

DNS bilježi vrlo loš rezultat, jer se za njih izjasnilo četiri posto anketiranih.

Narodni demokratski pokret podržalo je 3,5 posto ispitanika, dok ostale stranke bilježe zanemarive rezultate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: