{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samir Silajdžić primio predstavnike CCI-ja

F
7.3.2008. u 17:46
0
0
Samir Silajdžić primio predstavnike CCI-ja
0
Samir Silajdžić primio predstavnike CCI-ja
Na inicijativu premijera Kantona Sarajevo Samira Silajdžića danas je održan radni sastanak s predstavnicima Centra civilnih inicijativa (CCI) Mersadom Avdićem, Asmirom Čilinkovićem i Ivicom Ćavarom, saopćeno je iz Pres- službe KS.
Povod za sastanak je nedavno izrađeni izvještaj Centra civilnih inicijativa o monitoringu rada Vlade Kantona Sarajevo za period januar - decembar 2007. godine.

Na početku sastanka predstavnici CCI-a su ocjenili dosadašnju saradnju s institucijama Vlade Kantona Sarajevo uspješnom, te naglasili da se Vlada Kantona Sarajevo po procentu izvršenja planiranog Programa rada za 2007. godinu izdvaja u odnosu na ostale vlade kantona.

Ovom prilikom, premijer Siljadžić naglasio je da Vlada Kantona Sarajevo želi produbiti saradnju sa CCI-om, jer smatra da ova organizacija jeste i može biti najbolji korektiv rada Vlade.

Upoznao je prisutne da je Vlada KS, nakon razmatranja ovog monitoringa, sačinila i svoj Izvještaj u kojem su navedeni razlozi zašto pojedine preporuke ove organizacije nisu mogle biti realizirane. Također je i iskazao svoje zadovoljstvo, jer je planirani Budžet za 2007. godinu izvršen u procentu od 96,29 posto.

- Ovaj procenat je pokazatelj da je Vlada Kantona Sarajevo dobro planirala Budžet, ali i realizirala planirane projekte, posebno kapitalne. Monitoring je vrlo objektivan i realno odslikava stanje u Kantonu Sarajevo, istaknuo je premijer Silajdžić.

Na kraju sastanka, predstavnici CCI-a najavili su premijeru Silajdžiću da će u srijedu 12. marta održati pres-konferenciju na kojoj će javnost upoznati sa detaljima Izvještaja o monitoringu rada Vlade Kantona Sarajevo za prošlu godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: