{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samir Silajdžić primio predstavnike CCI-ja

F
7.3.2008. u 17:46
0
0
Samir Silajdžić primio predstavnike CCI-ja
0
Samir Silajdžić primio predstavnike CCI-ja
Na inicijativu premijera Kantona Sarajevo Samira Silajdžića danas je održan radni sastanak s predstavnicima Centra civilnih inicijativa (CCI) Mersadom Avdićem, Asmirom Čilinkovićem i Ivicom Ćavarom, saopćeno je iz Pres- službe KS.
Povod za sastanak je nedavno izrađeni izvještaj Centra civilnih inicijativa o monitoringu rada Vlade Kantona Sarajevo za period januar - decembar 2007. godine.

Na početku sastanka predstavnici CCI-a su ocjenili dosadašnju saradnju s institucijama Vlade Kantona Sarajevo uspješnom, te naglasili da se Vlada Kantona Sarajevo po procentu izvršenja planiranog Programa rada za 2007. godinu izdvaja u odnosu na ostale vlade kantona.

Ovom prilikom, premijer Siljadžić naglasio je da Vlada Kantona Sarajevo želi produbiti saradnju sa CCI-om, jer smatra da ova organizacija jeste i može biti najbolji korektiv rada Vlade.

Upoznao je prisutne da je Vlada KS, nakon razmatranja ovog monitoringa, sačinila i svoj Izvještaj u kojem su navedeni razlozi zašto pojedine preporuke ove organizacije nisu mogle biti realizirane. Također je i iskazao svoje zadovoljstvo, jer je planirani Budžet za 2007. godinu izvršen u procentu od 96,29 posto.

- Ovaj procenat je pokazatelj da je Vlada Kantona Sarajevo dobro planirala Budžet, ali i realizirala planirane projekte, posebno kapitalne. Monitoring je vrlo objektivan i realno odslikava stanje u Kantonu Sarajevo, istaknuo je premijer Silajdžić.

Na kraju sastanka, predstavnici CCI-a najavili su premijeru Silajdžiću da će u srijedu 12. marta održati pres-konferenciju na kojoj će javnost upoznati sa detaljima Izvještaja o monitoringu rada Vlade Kantona Sarajevo za prošlu godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: