Novo radno mjesto
0

Samir Silajdžić član komisije pri Gradskom vijeću

Sarajevo-x.com
Bivši premijer Kantona Sarajevo Samir Siljadžić koji je prošle godine podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju, izabran je za člana Komisije za drugostepeno upravno rješavanje pri Gradskom vijeću, povrđeno nam je u Našoj stranci.

Kako navode u saopćenju za javnost, izboru Samira Silajdžića Naša stranka se usprotivila već pri zasjedanju Komisije za izbor i imenovanja, ali vijećnica Naše stranke nije dobila potrebnu većinu. Na sjednici održanoj 24. februara 2009. Gradsko vijeće Grada Sarajeva je sa 26 glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim izglasalo sastav Komisije za drugostepeno upravno, pri čemu je Samir Silajdžić još jednom nagrađen.

Naša stranka podsjeća da je upravo Samir Silajdžić javno nazvao građane i građanke Sarajeva „ruljom“, da nije htio podnijeti ostavku zbog nerada, nesposobnosti i neuspjeha, da nije ništa učinio kako bi se poboljšala katastrofalna sigurnosna situacija u gradu, da nije učinio ništa u suzbijanju maloljetničke delikvencije.

Nedavno je Silajdžić dobio novo stalno zaposlenje u BH Telecomu gdje će raditi kao stručni savjetnik za pravne poslove.

Silajdžič nije dobio posao preko javnog konkursa, već je zaposlen odlukom Uprave društva koja je ocijenila da postoji potreba zasnivanja radnog odnosa u Direkciji Sarajevo s novim uposlenikom na radnom mjestu pomoćnika direkora.