Ranije dobijao prijetnje
76

Samardžić o jutrošnjem napadu na njega: Bajramović je bio izrevoltiran jer je NiP ispao iz vlasti u USK

N. V.
Foto: Facebook/Sulejman Samardžić
Foto: Facebook/Sulejman Samardžić
Jutros je u sarajevskom hotelu Holiday došlo do fizičkog obračuna političara prilikom čega je federalni parlamentarac iz USK Halil Bajramović (NiP) našamarao savjetnika premijera USK Sulejmana Samardžića (NES). Tim povodom smo razgovarali sa Samardžićem.
Samardžić nam je prvo ispričao kako je došlo do jutrošnjeg incidenta.

"Prilikom odlaska na recepciju ponio sam stvari sa sobom. Dolaskom u prostor ispred lifta sreo sam gospodina Bajramovića s kojim sam se pozdravio. On je mene pitao jesmo li nešto dogovorili misleći na sporazum o formiranju vlasti u USK, jer sam ja bio u pregovaračkim timovima. Rekao sam da naravno jesmo. Ja sam u lijevoj ruci imao ofinger s odijelom, a u desnoj torbe i on je mene samo krenuo udarati desnom rukom u predjelu glave, šamarima, tri šamara mi je udario", ispričao je Samardžić.

Kazao je za Bajramovića da je kukavica koja se ponadala da neće biti dokaza o sukobu jer se sve odvijalo u liftu.

"On je vjerovatno se sjetio da je to dobar prostor, po prirodi je kukavica koja ne smije u javnosti udarati, vjerovatno je mislio da je lift i da nema dokaza", kazao je Samardžić.

Na pitanje šta može biti uzrok napada, oštećeni ističe da je i ranije dobijao prijetnje te da je napadaču sigurno bilo krivo u tom momentu što je NiP ispao iz vlasti u USK potpisivanjem koalicionog sporazuma SDA, DF-a i NES-a.

"Šamari su bili vjerovatno jer je bio izrevoltiran što je NiP dolje ispao iz vlasti. On tamo ima jako finu ekipu mladih ljudi, ali oni nemaju prostora. On (Bajramović) je meni i ranije prijetio na društvenim mrežama da ću dobiti pljesku kada me sretne", kazao nam je Samardžić.

Zatim je kazao nekoliko rečenica o Bajramoviću ističući da je kriminalac i ratni profiter.

"To je čovjek lija referenca je samo sumnjiva i kriminalna privatizacija. Uništio je firme koje su bile stabilne, to su bile kapitalne firme koje su u Krajini bile žila kucavica. To je čovjek koji ima 600.000 KM duga državi", kazao je.

"Čovjek koji je Zlatnog ljiljana kojim se šepuri dobio na osnovu rodbinske veze jer mu je zet bio komandant lokalne brigade. Čovjek koji je u ratu imao kafanu i bio ratni profiter, bavio se švercom, gdje je bilo i lokalnih sukoba, ljudi su pucali u njega zbog njegovih gluposti. Ja ne mogu prihvatiti da takav čovjek šikanira mlade ljude i ne da im da se promovišu", rekao je.

Samardžić je događaj prijavio policiji nakon što je završio pregled u KCUS-u gdje je dobio terapiju protiv bolova. Osim toga, pokrenuo je i tužbu za klevetu protiv Bajramovića zbog komentara koje je ostavljao na njegovom Facebooku.

Događaj nam je ranije potvrdio i premijer USK Mustafa Ružnić, kao i MUP KS, koji su istaknuli da im je prijavljen napad muškarca na drugu njemu poznatu osobu.