{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samaranch počasni ambasador sporta i kulture mira

F
11.12.2005. u 10:51
0
0
Samaranch počasni ambasador sporta i kulture mira
0
Samaranch počasni ambasador sporta i kulture mira
Odlukom 5. kongresa Internacionalne lige humanista, Juan Antonio Samaranch, počasni predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), proglašen je internacionalnim počasnim ambasadorom sporta i kulture mira, a svečano proglašenje održano je u subotu Narodnom pozorištu u Sarajevu.
Zvanično proglašenje obavila je zamjenica predsjednika ILH-a, humanistica desetljeća Sonja Stiegelbauer-Starrach, dok je Povelju mira "Linus Pauling" Samaranchu uručila gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Samaranchu je dodijeljena plaketa i zlatna značka Internacionalne lige humanista, koju mu je uručila predsjednica Olimpijskog komiteta BiH Nađa Avdibašić-Vukadinović.

"Počašćen sam što sam dobio ovo priznanje, a posebno mi je drago što je to u Sarajevu. Moje prijateljstvo s ovim gradom traje još od 1984. godine. Sada sam prilično star, ali dok budem živ bit ću iskreni prijatelj Sarajeva", kazao je Samaranch.

U okviru posjete glavnom gradu BiH, Samaranch se susreo s članovima Predsjedništva ILH-a, a razgovarao je i s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Ivom Mirom Jovićem. Trodnevnu posjetu Sarajevu Samaranch će okončati u nedjelju, kada će obići prostorije Olimpijskog muzeja Zetra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: