BiH
21

Salkić uputio čestitku pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini

Klix.ba
Ramiz Salkić
Ramiz Salkić
U povodu pravoslavnog Božića Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, uputio je čestitku pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

"Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj se susreću i prepliću različite religije, nacije i kulture, i stotinama godina opstaju jedna uz drugu. Ta različitost ovu zemlju čini posebnom, a nas bogatijim. Sve religije nas uče da je Bog ljude stvorio različitim, da je stvorio vjere i narode da bi se ljudi upoznavali i voljeli u toj različitosti. A Bosna i Hercegovina je najbolji primjer koegzistencije tih različitosti", navodi Salkić.

Pravoslavni vjernici sutra proslavljaju svoj veliki praznik Božić.

"Radost praznika budi najuzvišenije emocije: vraćanje vrijednostima porodice, vjere i ljubavi, povezivanja sa drugim ljudima. Praznik je prilika da se obnove dobrosusjedski odnose i učvrsti međusobno povjerenje. Da se vratimo vrijednostima naših različitosti. Poštovani vjernici pravoslavne vjere, želim vam sretne božićne praznike. Da ih provedete u miru, blagostanju i ljubavi", stoji u čestitci potpredsjednika Ramiza Salkića.