|

Salkić: Skupština RS-a nema mandat da odlučuje o ovlaštenjima Miroslava Lajčaka

Salkić: Skupština RS-a nema mandat da odlučuje o ovlaštenjima Miroslava Lajčaka
0
F
FENA
24.10.2007. u 12:49
0
komentara
0

dijeljenja
Salkić: Skupština RS-a nema mandat da odlučuje o ovlaštenjima Miroslava Lajčaka
Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Ramiz Salkić izjavio je danas da je nepotrebno zakazivanje rasprave u Narodnoj skupštini o posljednjim odlukama visokog predstvanika, posebno jer entitetski parlament nema nadležnost ni mandat da raspravlja o bonskim ovlaštenjima Miroslava Lajčaka.
Potvrdio je da poslanici Skupštine RS-a iz reda bošnjačkog naroda nisu glasali za dnevni red posebne sjednice zakazane za 29. oktobar, na kojoj će se zauzimati stav povodom odluka visokog predstavnika s prijedlogom rezolucije o postupcima i djelovanju visokog predstavnika i s inicijativom za ukidanje njegovih bonskih ovlaštenja.

Salkić smatra da takva rasprava nije dobra i ne ide u smjeru smirivanja tenzija, već naprotiv njihovog produbljivanja.

„Sve ovo što se dešava posljednjih dana pokazuje da se ide u pravcu daljeg dizanja tenzija i frustracija te produbljivanja nezadovoljstva“, upozorio je Salkić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naglasio je da ni Banja Luka ni Narodna skupština ne odlučuju niti se njih pita, kao ni druge parlamente, da li u BiH treba biti ili ne viskog predstavnika s bonskim ovlaštenjima, jer se zna ko je donio te odluke.

Salkić je kazao da su predstavnici RS-a trebali prije mjera visokog predstavnika razmišljati o tome šta je dobro za BiH i njen put u Evropu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.