Kritikovao potez
131

Salkić SDP-ovce koji su šetali Banjom Lukom nazvao ublehašima: "Kao da je to nadljudska hrabrost"

V. K.
Ramiz Salkić (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)
Ramiz Salkić (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)
Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Ramiz Salkić reagovao je na današnju posjetu grupe zastupnika SDP-a Banjoj Luci te je kritikovao njihov potez.
U saopćenju za javnost, Salkić je naglasio kako su zastupnici SDP-a, umjesto šetnje Banjom Lukom, trebali iskoristiti svoju priliku i govoriti u NSRS tokom zasjedanja i tu braniti interese BiH.

"Šetnja ne može amnestirati vašu šutnju i podanički odnos tokom zasjedanja Jedanaeste posebne sjednice Narodne skupštine. Tamo gdje ste trebali govoriti u interesu države i građana šutili ste kao miševi mekinjaši i virili iz mišijih rupa tokom zasjedanja posebne sjednice NSRS-a čekajući da sve prođe", rekao je Salkić.

Također, zastupnike SDP-a nazvao je "ublehašima".

"Danas ublehaši šetate Banja Lukom i pokazujete zečije srce kao da je nadljudska hrabrost šetati Banjom Lukom nastavljajući da širite ublehu i obmanjujete građane ove zemlje. Bošnjaci koji su vas birali i drugi građani na koje ste vi posebno ponosni svakodnevno šetaju Banja Lukom i drugim gradovima u ovom entitetu i to smatraju normalnim dostignućem bez prijeke potrebe da se fotografišu i predstavljaju to kao poseban čin hrabrosti", rekao je Salkić.

Na kraju, poručio je da to što su željeli pokazati šetnjom bila prilika da njihovi predstavnici ustanu i kažu u NSRS suprotstavljajući se separatističkoj politici Milorada Dodika i njegovim sljedbenicima.

"Mislite da će jedna fotografija i jedna šetnja u očima čestitih građana ove zemlje promijeniti stvarnu sliku vašeg podaništva u NSRS-u, poklonjenog četvrtog Dodikovog delegata u Domu naroda Bosne i Hercegovine i izdaju interesa onih koji su vas birali da govorite u njihovo ime u NSRs-u, a ne da podanički šutite", zaključio je Ramiz Salkić.