BiH
68

Salkić: Očekujem hitnu reakciju policije zbog napada na povratnika u Kotor-Varoši

FENA
Ramiz Salkić (Foto; Edin Hadžihasić/ Klix.ba)
Ramiz Salkić (Foto; Edin Hadžihasić/ Klix.ba)
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić očekuje hitnu reakciju policije povodom napada na Nerku Hanifića (40), povratnika u Vrbanjce kod Kotor-Varoši.

Hanifića su, kako se saznaje, jutros napale tri nepoznate maskirane osobe, pretukli ga te oštrim predmetom i na stomaku urezali znak "četiri S" (ocila - ćirilična slova "s").

"Očekujem hitnu reakciju policije i da pokaže svoju efikasnost i u situacijama kada su Bošnjaci napadnuti i kada im se čini nepravda, a ne samo kada treba Bošnjake proganjati za nešto što neko misli da bi oni učini na ovom prostoru", rekao je Salkić za Fenu.

On ističe da, koja god je osoba u pitanju u ovom slučaju i bez obzira na njenu nacionalnost, povrede koje su nastupile iziskuju ozbiljnu analizu cjelokupnog sigurnosnog sistema u ovom bh. entitetu te stanja i položaja njenih građana.

"Evidentno je da imamo učestale incidente koji, možda, i nisu samo incidenti", rekao je Salkić.

Napadači su jutros Hanifića presreli u 4.30 sati kada je krenuo u nabavku robe za trgovački objekat koji posjeduje, a napad se dogodio u mjestu Usjek, u općini Kotor-Varoš.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka jutros je potvrđeno da je Policijskoj stanici Kotor-Varoš oko 6 sati, od medicinskog osoblja Doma zdravlja Kotor-Varoš, prijavljeno da im se za pomoć obratio četrdesetogodišnjak s vidnim tjelesnim povredama.

Postupanjem po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su došli do saznanja da su tri nepoznate maskirane osobe, istog dana oko 04.30 sati, presrele i zaustavile oštećenog, koji se putničkim vozilom kretao u mjestu Usjek i nanijeli mu povrede podesnim predmetom u predjelu glave i tijela.

O okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje u cilju provjere navoda prijave i utvrđivanja činjeničnog stanja, a u skladu s kojim će se odrediti o kojem krivičnom djelu se radi.

Policijski službenici Policijske stanice Kotor- Varoš rade na rasvjetljavanju prijave.