Povjereništvo SDA
2

Salkić: Na proljeće će biti izabran predsjednik SDA Srebrenica

FENA
Ramiz Salkić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ramiz Salkić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Potpredsjednik Rebublike Srpske Ramiz Salkić danas je boravio u Srebrenici i tom prilikom održao sastanak s koalicionim partnerima o funkcioniranju skupštinske većine u ovoj općini.

"Zaključili smo da skupštinska većina treba nastaviti raditi, jer je pokazala svoju opravdanost. Naravno, postoje stvari oko kojih treba obaviti dodatne razgovore. Na neki način nezadovoljni smo odnosom i pokušajem načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića da kod Bošnjaka on odabire ljude s kojima će raditi, te time stvara jednu vrstu paralelizma. I drugi koalicioni partneri imaju svoja nezadovoljstva, vidjet ćemo kako će to u narednom periodu izgledati", kazao je Feni Salkić.

Pored sastanka s koalicionim partnerima, potpredsjednik Salkić je danas održao sastanak Povjereništva stranke SDA Srebrenica na kojoj je konstantiran završetak procesa reevidencije članstva.

"Reevidentrialo se preko 400 članova u Srebrenici i to je dobro, ti članovi će učestovati u izbornom procesu u narednom periodu u mjesnim ograncima, a na proljeće će biti održana Skupština stranke na kojoj će biti izabran predsjednik stranke SDA Srebrenica", istakao je Salkić.

Inače, u Srebrenici 26. decembra ove godine bit će održana Tematska sjednica, a nakon nje i redovna.

Na Tematskoj sjednici odbornici će razmatrati Prijedlog budžeta za narednu godinu i Odluku o izvršenju budžeta za 2018.godine.