{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Salkić na manifestaciji "Dani otpora Zvornik": Ponosno obilježavamo otpor agresiji

Klix.ba
8.4.2018. u 13:05
162
42
Salkić na manifestaciji "Dani otpora Zvornik": Ponosno obilježavamo otpor agresiji
162
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je prisustvovao manifestaciji "Dani otpora Zvornik – Kula Grad", kojom se Zvorničani prisjećaju odbrane svog grada, ali i odaju počast šehidima.
Potpredsjednik Salkić je najprije sinoć, u džamiji na Kula Gradu, prisustvovao tevhidu šehidima i predavanju na temu "Značaj aprilskog otpora na Kula Gradu“, a potom je danas, u Kazanbašči, položio cvijeće i odao počast zvorničkim šehidima.

"Ponosno obilježavamo dane otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Ovih dana će ponovo biti onih koji će obilježavati dane oslobođenja ovog grada, a zapravo su to oni koji su okupirali ovaj grad. Mi moramo, a to je i naša obaveza, podsjećati nove generacije koje dolaze, na otpor agresiji koji su pružile sve patriote ove zemlje, kako se isto zlo ne bi ponovo dogodilo", kazao je potpredsjednik Salkić, napominjući da se danas u bh. entitetu RS vodi bitka protiv sistemske diskriminacije, koju provodi entitetska vlast.

"Ista ta vlast, nažalost, njeguje i baštini tekovine koje su proistekle iz agresije na Bosnu i Hercegovinu i pokušava da svojim djelovanjem ispuni neke od ciljeva iz toga vremena, a to je da na ovim prostorima živi što je moguće manje Bošnjaka. Ali, baš kao što smo odbranili našu zemlju od 1992. do 1995. godine, isto tako ćemo uspjeti da se izborimo protiv sistemske diskriminacije i da obezbjedimo za našu djecu ravnopravnost i da obezbijedimo da se ukine svaki oblik diskriminacije nad Bošnjacima", poručio je potpredsjednik Salkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: