BiH
48

Salkić: Modriča primjer dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa

SRNA
Ramiz Salkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ramiz Salkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić izjavio je danas da opština Modriča može biti primjer dobre međunacionalne i međuljudske saradnje i korektnog odnosa lokalne administracije prema povratnicima Bošnjacima i Hrvatima.

Salkić je nakon radne posjete ovoj opštini rekao da je sa načelnikom Modriče Mladenom Krekićem razgovarao o stanju u ovoj lokalnoj zajednici sa posebnim interesovanjem za stanje u povratničkim naseljima i projektima koji bi u narednom periodu mogli biti realizovani na prostoru cijele opštine.

"Vrijeme je da umjesto o povratnicima govorimo o građanima koji imaju ista prava i mogućnosti", rekao je Salkić koji je nakon sastanka sa Krekićem, posjetio Medžlis Islamske zajednice u Modriči i bošnjačko povratničko naselje Tarevci.

Načelnik Krekić je istakao da je od Salkića tražio podršku u realizaciji infrastrukturnih projekata i projekata koji će ubrzati privredni razvoj Modriče.

Na sastanku, kome je prisustvovao i načelnik opštine Vukosavlje Elvir Hadžiomerović, naglašena je potreba da Modriča i Vukosavlje intenzivnije sarađuju u realizaciji projekata i rješavanju problema koji su zajednički za ove dvije susjedne opštine.