Krije kriminal
244

Salić: Tražim smjenu Veska Drljače, on je najodgovorniji za stanje u Zavodu Pazarić

Er. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić, koji je danas smijenjen odlukom Upravnog odbora, rekao je kako je ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača najodgovorniji za stanje u ovom zavodu pozivajući na njegovu smjenu.

Salić je rekao da traži smjenu ministra rada i socijalne politike FBiH Veska Drljače koji je najodgovorniji za stanje u Zavodu Pazarić. Istakao je da je Drljača jednom došao u Zavod Pazarić i ispričao im klasične laži.

"Natjerao me da šutim na sjednici Vlade FBiH. Da nisam progovorio na sjednici Parlamenta FBiH, kriminal bi bio sakriven", kazao je Salić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Istakao je da je iz medijskih izvještaja upućen da je Drljači iz sredstava Zavoda Pazarić "napravljeno kupatilo" i da je "takav ministar sramota za naš narod".

Posebno je ukazao na skrivanje i neplaćanje poreza navodeći da je ministar Drljača morao biti upoznat o svom kriminalu jer je on resorni ministar.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Zahvalio se medijima koji su na strani Zavoda Pazarić i štićenika ove ustanove navodeći da ni od njega ne bi bilo ništa da mediji nisu bili na strani istine. Kako kaže, čak i kad dođe novi direktor stanje se ne može popraviti, jer je popravljanje stanja uslovljeno smjenom Veska Drljače.

On je rekao da je Drljača postavljao članove Upravnog odbora Zavoda Pazarić koji su u ranijem mandatu počinili kriminal, koji danas smjenjuju njega pri tome otkrivajući da je jedan od Drljačinih članova Upravnog odbora Zavoda Pazarić dolazio u alkoholiziranom stanju.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Drljačino ministarstvo ima najveće ovlasti. Ostanite uz djecu i uposlenike. Najveći kriminal je napravljen za vrijeme mandata Veska Drljača to jeste u protekle četiri godine", rekao je Salić.

Salić je zaključio riječima da mu je smjenom zabranjeno da sutra govori na sjednici Parlamenta FBiH i da bi Upravni odbora Zavoda Pazarić već danas trebao postaviti novog vršitelja dužnosti direktora, ali da to neće učiniti, jer žele da njegovo ime provlače po Vladi FBiH.