|

Sakib Katana "najozbiljniji" kandidat na konkursu za direktora ZZO-a u Sarajevu

Sakib Katana "najozbiljniji" kandidat na konkursu za direktora ZZO-a u Sarajevu
9
I. Č.
31.10.2019. u 13:18
19
komentara
9

dijeljenja
Sakib Katana "najozbiljniji" kandidat na konkursu za direktora ZZO-a u Sarajevu Foto: Arhiv/Klix.ba
Na konkurs za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS prijavili su se trenutni vršilac dužnosti direktora u toj instituciji Sakib Katana i još tri kandidata, potvrđeno je za Klix.ba.
Javni konkurs za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS raspisan je 4. oktobra 2019. godine, a rok za dostavljanje prijava bio je 15 dana, što znači da bi ubrzo trebalo da bude ozvaničeno imenovanje.

Trenutni vršilac dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakib Katana, kako saznajemo, jedini od svih kandidata ima potpunu dokumentaciju i ispunjava sve uslove za imenovanje na poziciju direktora.

Predsjednik Upravnog odbora ZZO KS Milan Dunović izjavio je za Klix.ba da Vlada KS direktno obavlja razgovor s kandidatima i bira direktora ZZO-a KS.

U narednim bi danima trebalo da Sakib Katana predstavi svoj plan rada i odgovori na pitanja iz intervjua u sklopu procedure imenovanja.

Određeni koalicioni partneri SBB-a unutar vladajuće kantonalne šestorke negoduju zbog mogućeg izbora Sakiba Katane na poziciju direktora ZZO-a, uz ostalo i zbog određene prijave protiv njega podnesene Tužilaštvu KS.

DF ima ukupno pet članova u Upravnom odboru ZZO-a KS, dok SBB, NiP, SDP i NBL imaju po jednog člana.

Još uvijek je neizvjesno da li će procedura imenovanja direktora ZZO KS biti provedena do kraja, budući da se unutar vladajuće kantonalne šestorke špekulira i o mogućem poništenju konkursa.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...