BiH
95

Sajam obrazovanja u Sarajevu: Obrazovanje za pravično društvo

Klix.ba
COI Step by Step u petak, 28. oktobra od 14 sati u Hotelu Holiday organizuje Sajam obrazovanja.

"Sajam obrazovanja je prilika da prezentiramo rezultate postignute tokom trogodišnjeg projekta Obrazovanje za pravično društvo, naučene lekcije, ali i prepreke sa kojima se suočavamo u tom procesu. Međutim, još važnije, Sajam je prilika da podržimo jedni druge u nastojanju da svoj našoj djeci osiguramo jednake šanse i prilike da razviju kompetencije potrebne za izgradnju pravičnog društva", poručili su iz Step by Stepa.

Svoje projekte, resurse za edukatore i druge materijale će na svojim štandovima predstaviti mnogobrojne organizacije, te predstavnici Step by Step organizacija iz pet zemalja regiona i ISSA-e (Internacionalne Step by Step Asocijacije).

Prisutnima će se obratiti predstavnik USAID-a Peter Duffy i predstavnica FOD BiH Dobrila Govedarica te nastavnici/ce - autori/ce priručnika, predstavnici obrazovnih vlasti i drugi gosti.

Sajam se organizira povodom završetka trogodišnjeg projekta "Obrazovanje za pravično društvo", kojeg su podržali USAID i FOD BiH, te obilježavanja 20 godina djelovanja COI Step by Step u BiH.