{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sajam obrazovanja i zapošljavanja: Dok radnici štrajkuju, "Kosmos" traži novu radnu snagu

20.3.2015. u 13:40
12
10
Sajam obrazovanja i zapošljavanja: Dok radnici štrajkuju, "Kosmos" traži novu radnu snagu
12
Sajam obrazovanja i zapošljavanja koji organizuje Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH i Ambasada Norveške u BiH u okviru projekta "Sporazum za rast i zapošljavanje" otvoren je danas u Banjoj Luci.
Na sajmu se nalazi više od stotinu štandova na kojima su mnoge kompanije iz Banja Luke, ali i cijele RS, predstavile svoje proizvode, projektne ciljeve i planove za budućnost. Vanja Stokić sa portala Etrafika.net kaže da to udruženje postoji više od tri godine i da ga vodi pet diplomiranih novinara koji djeluju putem istoimenog portala.

"Praksu je do sada obavilo više od 200 studenata širom BiH. Nudimo obrazovanje i praksu iz oblasti online novinarstva, rad u profesionalnom i dinamičkom okruženju, mentorstvo iskusnih novinara", ističe Stokić.

Na sajmu je najviše mladih, a potražnja je velika, traže se čak i frizeri. Međutim, najviše iznenađuje prisustvo štanda banjalučkog "Kosmosa", čiji su radnici u višemjesečnom štrajku. Prema radnoj verziji finansijskih izvještaja za 2014. godinu, ukupne obaveze prema radnicima sa stanjem na dan 31.12.2014. godine iznose 3.396.505,00 KM, a iste se odnose na obaveze za neto zarade, regres, dnevnice za službeni put, otpremnine, troškove prevoza i naknade po ugovoru o djelu. Obaveze prema dobavljačima iznose 556.676,00 KM, što u strukturi ukupnih obaveza iznosi blizu 4 posto.

Sve to nije smetalo da se "Kosmos" pojavi na sajmu zapošljavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: