{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sajam obrazovanja i zapošljavanja: Dok radnici štrajkuju, "Kosmos" traži novu radnu snagu

20.3.2015. u 13:40
12
10
Sajam obrazovanja i zapošljavanja: Dok radnici štrajkuju, "Kosmos" traži novu radnu snagu
12
Sajam obrazovanja i zapošljavanja koji organizuje Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH i Ambasada Norveške u BiH u okviru projekta "Sporazum za rast i zapošljavanje" otvoren je danas u Banjoj Luci.
Na sajmu se nalazi više od stotinu štandova na kojima su mnoge kompanije iz Banja Luke, ali i cijele RS, predstavile svoje proizvode, projektne ciljeve i planove za budućnost. Vanja Stokić sa portala Etrafika.net kaže da to udruženje postoji više od tri godine i da ga vodi pet diplomiranih novinara koji djeluju putem istoimenog portala.

"Praksu je do sada obavilo više od 200 studenata širom BiH. Nudimo obrazovanje i praksu iz oblasti online novinarstva, rad u profesionalnom i dinamičkom okruženju, mentorstvo iskusnih novinara", ističe Stokić.

Na sajmu je najviše mladih, a potražnja je velika, traže se čak i frizeri. Međutim, najviše iznenađuje prisustvo štanda banjalučkog "Kosmosa", čiji su radnici u višemjesečnom štrajku. Prema radnoj verziji finansijskih izvještaja za 2014. godinu, ukupne obaveze prema radnicima sa stanjem na dan 31.12.2014. godine iznose 3.396.505,00 KM, a iste se odnose na obaveze za neto zarade, regres, dnevnice za službeni put, otpremnine, troškove prevoza i naknade po ugovoru o djelu. Obaveze prema dobavljačima iznose 556.676,00 KM, što u strukturi ukupnih obaveza iznosi blizu 4 posto.

Sve to nije smetalo da se "Kosmos" pojavi na sajmu zapošljavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: