{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sajam obrazovanja 8. decembra u Sarajevu

4.12.2017. u 14:49
6
3
Sajam obrazovanja 8. decembra u Sarajevu
6
U Sarajevu će se u petak, 08.12., od 12 do 17 sati u Domu mladih održati Sajam obrazovanja koji realizira Centar obrazovnih inicijativa Step by Step Sajam uz podršku FOD BIH i drugih donatora, te u saradnji sa međunarodnim i lokanim NVO.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Preko 30 organizacija, institucija i škola upoznat će posjetitelje sa svojim inovativnim praksama, a posjetioci će biti u mogućnosti odabrati neke od mnogobrojnih pripremljenih radionica i prezentacija. Sajam je namijenjen svim prosvjetnim radnicima, roditeljima i starateljima, srednjoškolcima i studentima.

«Sajam obrazovanja je zamišljen kao inspirativno mjesto učenja i razmjene znanja i ideja, mjesto gdje se sastaju akteri koji daju doprinos obrazovanju na raznim nivoima, i udružuju snage, kako bi poslali jasne poruke - obrazovanje je vrijednost i prioritet u društvu, naša zajednička odgovornost i, možda najvažnije - nastavnici jesu važni», kaže dr. Radmila Rangelov Jusović, direktorica COI.

A važnost nastavničke profesije će biti naglašena nakon Sajma obrazovanja, istoga dana i u istom prostoru Doma mladih, od 20 sati. Naime, već drugi put će biti dodijeljena Nagrada za najinovativnije nastavnike i nastavnice, i to u pet kategorija: odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja. Kao i prethodne godine, nastavnici i nastavnice su slali svoje inovativne prakse od septembra do novembra, a žiri sastavljen od prošlogodišnjih dobitnika je, od više od 160 pristiglih izvanrednih praksi, odabrao 50 nominiranih.
Ko su pobjednici u 2017. godini saznat ćemo na svečanosti dodjele nagrada, na kojoj ćemo ispričati najbolje priče o ovoj, za budućnost svih nas, iznimno važnoj profesiji.

Više informacija o Sajmu obrazovanja, dobitnicima Nagrade prošle i nominiranim praksama ove godine možete pročitati na stranici www.inskola.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: