BiH
0

Sahranjene žrtve masakra u Lipnici

FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
Na mjesnom groblju Matići kod Gornje Lipnice u okolici Tuzle danas je pokopano šest žrtava masakra koji je u četvrtak počinio 45-godišnji Tomislav Petrović.

Sahrani je prisustvovalo više od četiri hiljade ljudi. Pokopani su supružnici Mijo i Kaja Petrović, Niko i Mara Petrović te Dragica Markanović i Ivo Markanović koji su bili u rodbinskoj vezi.

Općinsko vijeće Tuzle proglasilo je subotu danom žalosti te su otkazane sve priredbe i javna okupljana ranije zakazana za taj dan.

Tokom Petrovićevog ubilačkog pohoda ranjen je i vozač autobusa gradskog saobraćajnog preduzeća 41-godišnji Mursel Čolić. On je operisan i njegov život je van opasnosti.

Kantonalni sud u Tuzli Tomislavu Petroviću je u petak odredio jednomjesečni pritvor, istovremeno naloživši da ga se smjesti na psihijatrijsko odjeljenje Kliničkog centra u tom gradu, uz stalni policijski i medicinski nadzor.

Očekuje se kako će tamo biti obavljeno psihijatrijsko vještačenje ubice da bi se utvrdilo pod kakvim se okolnostima dogodio taj zločin.