{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sahranjen Vladislav Mijović iz Foče: Napad na policajca je napad na državu

S
4.5.2014. u 16:07
2
31
Sahranjen Vladislav Mijović iz Foče: Napad na policajca je napad na državu
2
Na mjesnom groblju u selu Beleni kod Foče danas je sahranjen policajac Vladislav Mijović (36), koji je preminuo u Kliničkom centru u Sarajevu usljed teških povreda koje je zadobio kada nije bio na dužnosti, u pokušaju da spriječi sukob dvije osobe.
Foto: SRNA
Foto: SRNA


Sahrani su, između ostalih, prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić, direktor Policije Gojko Vasić i drugi visoki funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Ministar Jovičić istakao je da je Mijović bio častan i pošten policajac i da pripadnici MUP-a saosjećaju sa porodicom stradalog kolege.

"Ovdje smo da podijelimo bar dio boli sa porodicom našeg kolege i da joj pomognemo koliko je u našoj moći", dodao je Jovičić.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


On je istakao da pripadnici MUP-a stoje u odbrani Republike Srpske i u svakom trenutku su u službi građana, za mir i sigurnost, pa i kad nisu na dužnosti.

"I kada nismo zvanično na dužnosti, svoje poslove provodimo profesionalno", rekao je ministar unutrašnjih poslova RS.

Jovičić je istakao da je napad na policajca - napad na državu, koja mora da nađe odgovor na ovakve i slične slučajeve.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


"Iskoristio bih priliku da pozovem sve kolege ministre, posebno ministra pravde RS, da u narednom periodu preduzmemo sve mjere i radnje, koje su potrebne da se zaštiti rad policijskih službenika, ali i svih ovlaštenih službenih lica u vršenju njihove dužnosti", rekao je Jovičić.

Vladislav Mijović bio je pripadnik Jedinice za podršku Stanice javne bezbjednosti Foča. Povrede od kojih je preminuo zadobio je 26. aprila u ranim jutarnjim satima, kada nije bio na dužnosti, u pokušaju da spriječi sukob dvije osobe.

Policija je uhapsila radnika Kazneno-popravnog zavoda Foča Darka Lakića, koji je osumnjičen da je Mijoviću nanio teške tjelesne povrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: