{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sahrana Milana Jelića u srijedu u Modriči

F
1.10.2007. u 10:55
0
0
Sahrana Milana Jelića u srijedu u Modriči
0
Sahrana Milana Jelića u srijedu u Modriči
Sahrana predsjednika Republike Srpske Milana Jelića obavit će se u srijedu u 13 sati u njegovom rodnom gradu Modriči. U Banskom dvoru će od 18 sati biti izložen kovčeg sa tijelom predsjednika RS-a, a građani će moći u mimohodu da mu odaju počast. Svaka općina odredit će delegaciju koja će davati počasnu stražu.
Premijer RS-a Milorad Dodik izjavio je novinarima nakon današnje vanredne sjednice Vlade da su donijete određene operativne odluke vezane za sahranu Milana Jelića, formiran je fond kako bi se obezbijedile sve pretpostavke za sahranu predsjednika RS-a, kao i doček gostiju koji će prisustvovati sahrani.

Dodik je podsjetio da će kovčeg sa tijelom predsjednika Jelića biti ispraćen danas iz dobojske bolnice u 14 sati prema Banjoj Luci.

Mogućnost mimohoda bit će organizirana i sutra od 9 sati, a u 11 sati bit će organizirana komemorativna sjednica u Narodnom pozorištu RS-a.

Nakon toga u 13 sati posmrtni ostaci predsjednika Jelića iz Banje Luke bit će ispraćeni prema Modriči, njegovom rodnom mjestu, gdje će u porodičnoj kući biti do dana sahrane.

Milan Jelić, predsjednik Republike Srpske, preminuo je iznenada sinoć od posljedica srčanog udara, u 52. godini života.

Predsjednik Jelić hospitalizovan je sinoć na Odjeljenju intenzivne njege Opšte bolnice "Sveti apostol Luka“ u Doboju, nakon što je doživio srčani udar. Pokušaj reanimacije nije uspio.

Predsjednik Milan Jelić rođen je 26. marta 1956. godine u selu Koprivna kod Modriče. Osnovnu školu je završio u Modriči, srednju školu u Doboju, a Ekonomski fakultet u Subotici. Magistrirao je i odbranio doktorsku disertaciju na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci.

Predsjednik Republike Srpske postao je nakon opštih izbora, koji su održani 1. oktobra 2006. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: