BiH
0

Šahović: Inicijative hrvatskih stranaka su novi pokušaji destrukcije BiH

FENA
Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca "Unije veterana" Tuzlanske županije Faruk Šahović smatra da su inicijative stranaka s hrvatskim predznakom i njihov prijedlog za donošenje novog Ustava BiH novi pokušaji destrukcije BiH i to uz otvorenu potporu političkih snaga iz RS-a.

Šahović je kazao da se kroz političku akciju za donošenje Ustava žele ostvariti, "oni ciljevi koji nisu ostvareni oružanom agresijom na BiH, da se određeni dijelovi BiH etnički očiste te da se etnički čisti prostori u nekom povoljnom političkom vremenu odcijepe od BiH i pripoje drugim državama".

Nakaradna politička konstrukcija od tri etnička entiteta s distriktom Sarajevo je destrukcija BiH, projektirana isključivo na štetu BiH i bošnjačkog naroda, kazao je Šahović.

"Otvoreno poručujemo institucijama vlasti, političkim strankama, funkcionarima i pojedincima da nemaju pravo prihvatiti nikakva rješenja na štetu državnog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i povijesnog kontinuiteta države BiH", kazao je Šahović te dodao da su branitelji i sada spremni braniti BiH, jače nego u vremenu od 1992. do 1995. godine.