Sluša stranku
157

Šahman: Nisam rada da idem sa SDA, ali glasat ću za smjenu Vlade u Sarajevu

E. M.
Bilsena Šahman (Foto: H. M./Klix.ba)
Bilsena Šahman (Foto: H. M./Klix.ba)
Zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman gostujući na Federalnoj televiziji večeras je kazala da će glasati za smjenu Vlade Kantona Sarajevo poštujući glasove birača koje je dobila.

Šahman je u emisiji "Odgovorite ljudima" kazala kako nova većina ima 18 ruka, ali da je uvjerena da će biti još zastupnika koji će podržati novu većinu.

"Poslali smo građanima lošu poruku. Kanton se podijelio, postavili smo druge prioritee, bavimo se sami sobom i postali smo sami sebi svrha. Pitanje helikoptera je bio kraj svega ovoga. Došlo se u situaciju da se ne smije pitati zašto pare za helikopter, a ne za nešto drugo, recimo za deponiju Smiljeviže, za rješavanje zagađenog zraka", kazala je Šahman.

Pojasnila je je da će glasati za smjenu Vlade KS, odnosno, onako kako joj je njena baza rekla.

"U politici nisam sama došla, neko me stavio na tu listu i ja odgovaram svojim biračima, onim ljudima koji su za mene radili, ja sam s njima napravila ugovor. Taj ugovor mi je validan jer sam s njima napravila razgovor nakon svega ovoga", dodala je Šahman.

Nije sretna što će biti sa SDA, ali je naglasila da emocije mora ostaviti po strani.

"Nisam rada da idem sa SDA iz mojih ličnih pobuda i to svi znaju u SDA i to sam i njima rekla. Prošla sam golgotu zbog njih, ali ne mogu staviti moje emocije i ono što sam prošla ispred onih koji su za mene glasali i to su moji prijatelji i moji glasači sa kojima sam zadnjih mjesec dana razgovarala i donijela odluku da ostajem tu gdje jesam", izjavila je Šahman u emisiji FTV-a.