BiH
0

Saglasnost za korekciju regulacionog plana izgradnje Ambasade Republike Turske

FENA
Gradsko vijeće Grada Sarajeva dalo je saglasnost načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži za pokretanje postupka korekcije Regulacionog plana ''Kvadrant C'' - Marijin-Dvor u dijelu koji se odnosi na izgradnju Ambasade Republike Turske.

Korekcija će biti izvršena isključivo za lokalitet predviđen za izgradnju Ambasade Republike Turske, a prema projektu investitora i izvedenom stanju na lokaciji, i na način predviđen pozitivnim zakonskim propisima koji reguliraju ovu materiju, zaključeno je na sjednici.

Tekst ovog zaključka, koji je i usvojen, poslao je Gradskom vijeću član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić da bi se prevazišla stvorena situacija vezana za izgradnju Ambasade Republike Turske i pokazala dobra volja i namjera institucija BiH za razvojem što svestranijih i boljih prijateljskih odnosa s Republikom Turskom.

Ukoliko do 15. maja načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo ne pokrene korekciju Regulacionog plana bit će sazvana vanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti pokrenut postupak izmjene Regulacionog plana, zaključeno je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.