Nakon napuštanja SBiH
0

Safet Halilović prelazi u Radončićev SBB BiH?

Sarajevo-x.com
Safet Halilović
Safet Halilović
Safet Halilović, dugogodišnji član i potpredsjednik Stranke za BiH će, nakon isključenja iz stranke u ponedjeljak, preći u Savez za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, saznaje magazin Start BiH.

"Halilovićev transfer u SBB Fahrudina Radončića ovih dana, peglajući njegovu biografiju i fule, intenzivno pripremaju Radončićev Dnevni avaz i Federalna televizija. Vrh SBiH je krajem prošle sedmice zatražio da Halilović bude isključen zbog konstantnog kršenja stranačke politike, na šta je nekadašnji nasljednik čelnika SBiH Harisa Silajdžića uzvratio optužbama o žestokim promašajima i 'faraonskim ambicijama' osnivača SBiH. Predsjedništvo Stranke za BiH bi danas u Sarajevu trebalo odlučiti o daljem Halilovićevom angažmanu, ali je, prema svim dostupnim informacijama on već odlučio svoju političku sudbinu vezati za Radončića", piše na portalu magazina Start BiH.

Osim o Halilovićevom isključenju, vrh SBiH bi u ponedjeljak, prema saznanjima Starta, trebao izabrati i nasljednika Harisa Silajdžića, koji bi se stranačkim poslovima trebao baviti do polovine ove godine, za kada je zakazan naredni kongres, na kojem bi trebali biti birani novo Predsjedništvo, Glavni i Nadzorni odbor i Sud časti Stranke za BiH.

Start prenosi spekulacije prema kojima će Silajdžića, koji bi se ponovo trebao povući na neko vrijeme, do kongresa mijenjati Amer Jerlagić ili Beriz Belkić.