|

Safet Halilović prelazi u Radončićev SBB BiH?

Safet Halilović prelazi u Radončićev SBB BiH?
0
S
Sarajevo-x.com
6.3.2012. u 12:57
128
komentara
0

dijeljenja
Safet Halilović prelazi u Radončićev SBB BiH? Safet Halilović
Safet Halilović, dugogodišnji član i potpredsjednik Stranke za BiH će, nakon isključenja iz stranke u ponedjeljak, preći u Savez za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, saznaje magazin Start BiH.
"Halilovićev transfer u SBB Fahrudina Radončića ovih dana, peglajući njegovu biografiju i fule, intenzivno pripremaju Radončićev Dnevni avaz i Federalna televizija. Vrh SBiH je krajem prošle sedmice zatražio da Halilović bude isključen zbog konstantnog kršenja stranačke politike, na šta je nekadašnji nasljednik čelnika SBiH Harisa Silajdžića uzvratio optužbama o žestokim promašajima i 'faraonskim ambicijama' osnivača SBiH. Predsjedništvo Stranke za BiH bi danas u Sarajevu trebalo odlučiti o daljem Halilovićevom angažmanu, ali je, prema svim dostupnim informacijama on već odlučio svoju političku sudbinu vezati za Radončića", piše na portalu magazina Start BiH.

Osim o Halilovićevom isključenju, vrh SBiH bi u ponedjeljak, prema saznanjima Starta, trebao izabrati i nasljednika Harisa Silajdžića, koji bi se stranačkim poslovima trebao baviti do polovine ove godine, za kada je zakazan naredni kongres, na kojem bi trebali biti birani novo Predsjedništvo, Glavni i Nadzorni odbor i Sud časti Stranke za BiH.

Start prenosi spekulacije prema kojima će Silajdžića, koji bi se ponovo trebao povući na neko vrijeme, do kongresa mijenjati Amer Jerlagić ili Beriz Belkić.
Prijavi grešku


Komentari (128)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...