{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sadović u Beču na konfrenciji o sigurnosti na zapadnom Balkanu

F
16.7.2008. u 16:43
0
0
Sadović u Beču na konfrenciji o sigurnosti na zapadnom Balkanu
0
Sadović u Beču na konfrenciji o sigurnosti na zapadnom Balkanu
Ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović danas je otputovao u Beč gdje će na poziv ministrice unutrašnjih poslova Austrije prisustvovati dvodnevnoj Konferenciji o sigurnosti na zapadnom Balkanu.
Konferenciji, koja je organizovana u okviru Salzburg Foruma, će prisustvovati ministri unutrašnjih poslova Austrije, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Francuske, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke i Slovenije.

Pored ministara zemalja članica Salzburg Foruma u radu Konferencije će učestvovati visoki zvaničnici Evropskog Vijeća, Evropske komisije, Europola, DCAF-a, Regionalnog vijeća za saradnju, SECI Centra te Službe domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država.

U okviru Konferencije bit će održana prva sjednica Ministarskog komiteta Konvencije o policijskoj saradnji za jugoistočnu Evropu čiji je punopravni član Bosna i Hercegovina.

U okviru tri odvojene sesije Konferencija će se baviti temama razvijanja regionalne saradnje, efikasnije borbe protiv zajedničkih sigurnosnih prijetnji, te unapređenja borbe protiv terorizma, najavljeno je danas iz kabineta ministra Sadovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: