{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sadović traži pojašnjenja

S
24.7.2009. u 17:55
0
18
Sadović traži pojašnjenja
0
Sadović traži pojašnjenja
Doskorašnji ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović uputio je danas pismo rukovodstvu Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućem Savjetu ministara BiH Nikoli Špiriću u kojem traži pismeno obavještenje da li je zakonito smijenjen.
Sadović u pismu proslijeđenom medijima podsjeća da je predsjedavajući Špirić 17. jula donio odluku o smjeni, koju je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine potvrdio na sjednici održanoj 22. jula.

"S obzirom da je po Ustavu BiH parlament BiH dvodoman i na preciznu odredbu člana 15 Zakona o Savjetu ministara BiH i člana 2 odluke predsjedavajućeg Savjeta ministara neophodno je da i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH donese odluku o potvrdi smjene ministra, kako bi ona stupila na snagu", naveo je Sadović.

On napominje da Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH do sada na dnevnom redu nije imao odluku o potvrđivanju odluke Predstavničkog doma o smjeni ministra bezbjednosti.

"U ovoj situaciji potrebno mi je vaše jasno izjašnjenje radi daljeg zakonitog postupanja, jer je očigledno da se inicijatoru smjene toliko žurilo pa se pravi da ne zna zakon i želi ga zaobići, što kao diplomirani pravnik, predsjednik SDA Sulejman Tihić, a posebno kao zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda nipošto ne bi smio raditi", navodi Sadović.

Prema njegovim riječima, iako ničim nije doprinio ovoj neobičnoj situaciji i nastoji da se, kako je naveo "ova farsa što prije završi", unaprijed se izvinjava delegatima Doma naroda ukoliko im je "poremetio planove za godišnji odmor", jer će, kako pretpostavlja, "morati da održe još jednu sjednicu".

Predsjedništvo SDA je 14. jula donijelo odluku o poretanju procedure za smjenu Tarika Sadovića sa pozcije zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministra bezbjednosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: