Sarajevo
0

Sadović se susreo s Fellerom

FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu šefa Policijske misije Evropske unije (EUPM) u BiH Stefana Fellera.

Razmijenjena su mišljenja o dosadašnjim aktivnostima u procesu policijske reforme u BiH, posebno projektima u kojima je sudjelovo EUPM, kao veoma važan segment i dio evropske pomoći BiH.

Sadović, je posebno naglasio činjenicu da je Ministarstvo sigurnosti BiH, u predviđenim rokovima, ispunilo sve aktivnosti i obaveze, proistekle iz reforme policijskih snaga u BiH, te istakao spremnost za dalji zajednički rad u cilju očuvanja mira, stabilnosti i sigurnosti u BiH i regionu.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo saradnjom Ministarstva sigurnosti BiH i Policijske misije Evropske unije u BiH, koja se odvijala u mnogim oblastima od zajedničkog intersa, te postignut dogovor da se takva saradnja nastavi i unaprijedi u cilju razvijanja sposobnosti domaćih policijskih agencija za efikasnu borbu protiv organiziranog kriminala, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.