{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sadović razgovarao sa predstavnicima NATO-a

S
26.6.2009. u 08:32
0
3
Sadović razgovarao sa predstavnicima NATO-a
0
Sadović razgovarao sa predstavnicima NATO-a
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Tarik Sadović, razgovarao je jučer u Sarajevu sa šefom Odsjeka za nadzor politika NATO-ovog Ureda za sigurnost Giuseppeom Benassijem.
Tokom razgovora, izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ministarstva sigurnosti BiH i NATO-ovog Ureda za sigurnost u primjeni Sporazuma o sigurnosti informacija, potpisanog 16. marta 2007. godine između Bosne i Hercegovine i NATO-a.

Benassi je obavijestio ministra Sadovića da je njegova posjeta sastavni dio intenziviranog dijaloga naše zemlje sa NATO-om i da Ministarstvo sigurnosti BiH drži rekord u odnosu na nadležne institucije regiona, jer je u roku od osam mjeseci od potpisivanja navedenog Sporazuma, uspostavilo Centralni registar za NATO klasificirane podatke, koji je dobio akreditaciju NATO-ovog Ureda za sigurnost.

Benassi je ujedno, pregledao Centralni registar za NATO klasificirane podatke koji se nalazi u Ministarstvu sigurnosti BiH i postigao dogovor s ministrom Sadovićem da zvanična inspekcija NATO-ovog Ureda za sigurnost u oktobru posjeti Ministarstvo sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: