Ministar odlučan
0

Sadović: Neću podnijeti ostavku

SRNA
Tarik Sadović
Tarik Sadović
Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović izjavio je da neće podnijeti ostavku, jer smatra da je svoj posao dobro radio.

"Nisam objektivno odgovoran. Ako misle da me treba smijeniti, neka me smijene na bilo koji način, da li odlukom OHR-a ili voljom parlamentarne većine", rekao je Sadović za Alternativnu televiziju, komentarišući pozive iz SDA da podnese ostavku.

Sadović smatra da nije kriv i da je dobro obavljao posao  ministra. 

"Oni znaju tu činjenicu, ali su podlegli pritisku. Ja smatram da su oni treba da se odupru tom  pritisku, jer ovo ima jednu drugu dimenziju, dimenziju za budućnost", rekao je Sadović.  


Komentarišući slučaj "tuzlanska kolona", Sadović je istakao da nema povratnu informaciju iz sjedišta Interpola u Lionu da li će na njegov zahtjev biti obustavljene  potjernice  Srbije  protiv državljan BiH u ovom predmetu.  

Riječ je o  crvenim potjernicama, izdatim na zahtjev NCB Interpola Beograd za državljanima BiH Selimom Bešlagićem, Enverom Delibegovićem, Budimirom Nikolićem i Muhamedom Brkićem, koje Srbija tereti za ratni zločin i nedozvoljena sredstava ratovanja po Krivičnom zakonu bivše Jugoslavije.  

  Generalni  sekretarijat  Interpola u Lionu početkom jula je   na zahtjev Sadovića suspenodovao  "crvene potjernice", koje je raspisala beogradska kancelarija Interpola protiv državljana BiH u slučaju "Dobrovoljačka ulica".