BiH
22

Sadik Ahmetović primio prijetnje smrću: Pozivam SIPA-u da preuzme slučaj

Piše: A. P.
Sadik Ahmetović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sadik Ahmetović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik Stranke demokratske akcije u Parlamentu BiH Sadik Ahmetović je za Klix.ba potvrdio da je telefonom primio ozbiljne prijetnje i da je o svemu obavijestio sigurnosne agencije.

"Nepoznata muška osoba me nazvala sa nepoznatog broja i rekla mi kako će ako ovako nastavim svoje političko djelovanje moja djeca završiti u nekoj od bh. rijeka", kazao je Ahmetović.

On sumnja kako iza prijetnji stoje iste osobe koje su organizovale napad na državnog ministra Adila Osmanovića.

"Ove prijetnje shvatam vrlo ozbiljno i očekujem da će ih jednako ozbiljno shvatiti i istražni organi. Žao mi je što policija u Srebrenici nije ranije adekvatno obavila svoj posao i što je svjesno propustila da izvijesti Tužilaštvo o ranijem napadu na gospodina Osmanovića i ostale državne dužnosnike", izjavio je i pozvao SIPA-u da preuzme ovaj slučaj.

Podsjetimo, prijetnje su uslijedile nakon što je Ahmetović prokomentarisao odluku Skupštine Opštine Srebrenica da Zlatnu plaketu dodjeli između ostalih i Vladi Srbije. Ovu odluku je nazvao skandaloznom, posebno ako se uzme u obzir trenutak dodjele, odnosno činjenica da iz Srbije stižu zabrinjavajuće poruke vezane za revizije presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv te zemlje.

Istakao je kako dodjela priznanja Vladi Srbije u ovom trenutku predstavlja ogromno poniženje za žrtve genocida.