{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD ne odustaju od asistiranja kod ustavnih reformi

F
6.2.2010. u 17:53
0
7
SAD ne odustaju od asistiranja kod ustavnih reformi
0
SAD ne odustaju od asistiranja kod ustavnih reformi
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović susreo se jučer u Washingtonu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropske i evroazijske poslove Stuartom Jonesom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Tokom razgovora Jones je izrazio stav da State Department ne odustaje od asistiranja kod ustavnih reformi u Bosni i Hercegovini, te podržava ideju uvođenja Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine.

Sjedinjene Američke Države daju podršku snagama koje su spremne za reforme i reformske procese i nadaju se da će s novim predsjedništvom Evropske unije te aktivnosti krenuti u pozitivnom pravcu, kazao je Jones.

Izostanak reformi bi Bosni i Hercegovini donio još jedan gubitak. S druge strane, provedba ustavnih reformi, kao i onih vezanih za stand-by aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom, kazano je tokom susreta, ohrabrili bi USAID i druge investitore zaintresirane za ulaganja u elektroenergetski i prometni sektor u BiH.

Izražen je stav da su uspjeh u provedbi aražmana s MMF-om i usvajanje zakona koji su već u Parlamentu FBiH osnovni preduslovi da bi se kod nas pojavili američki ulagači.

Razgovarano je i o mogućnostima pojednostavljenja sistema državne uprave u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: