{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD čuvaju Keljmendija u Dubaiju?

5.10.2012. u 22:09
22
75
SAD čuvaju Keljmendija u Dubaiju?
22
SAD čuvaju Keljmendija u Dubaiju?
Naser Keljmendi
Odbjegli narko-bos Naser Keljmendi nalazi se u kućnom pritvoru u svojoj vili u Dubaiju, pod nadzorom američkih istražitelja, saznaju " Večernje Novosti“.
Čovjek koga je nedavno predsjednik SAD Barack Obama proglasio neposrednom opasnošću po bezbjednost SAD, nalazi se u rukama američkih istražitelja, tvrdi i podgorički nedjeljnik "Monitor“.

"Američki istražitelji su napravili nagodbu sa narko-bosom Naserom Keljmendijem i dodijelili mu ograničenu slobodu u zamijenu za saradnju i informacije koje će tražiti od njega. Prema Monitorovom obaviještenom izvoru, balkanski kralj heroina je prihvatio nagodbu, i već se nalazi daleko od Peći, na mjestu koje je za njega samog mnogo sigurnije nego što je region iz kojeg je otišao. Njegova lokacija je sada Bliski istok", naveo je izvor.

Izvori "Novosti“ preciziraju da je u Dubaiju u jednoj vrsti kućnog pritvora i pod nadzorom Amerikanaca. Kuću ne može da napušta, odnosno maksimalno mu je ograničeno kretanje. Ipak, i to je za njega bolje i sigurnije nego da je ostao bilo gdje na Balkanu, kaže izvor iz crnogorske policije.

Izvor "Monitora" je kazao da je Keljmendi, za kojim je bila pokrenuta potjera, predstavljao prijetnju za druge narko-bosove u lancu na afganistanskoj transverzali, i da bi ga možda neko od njih uklonio, da je slučajno bilo prilike, prije nego što je pao u ruke Amerikanaca.

Inače, portparolka ambasade SAD-a u Podgorici Shely Siver izjavila je da nema informaciju o bilo kakvoj navodnoj akciji hapšenja Keljmendija.

Izvor "Monitora“ precizirao je da je Keljemendi odletio sa prištinskog aerodroma, u pratnji sina Liridona i sina od strica Redžepa Džeka Keljmendija. Ranije se špekulisalo da je Keljmendi iz BiH prebjegao u Peć.

Na aerodromu u gradu na Bliskom istoku sačekali su ga agenti američke Agencije za borbu protiv droge, i sproveli ga do kuće koju tamo posjeduje.

Keljmendi u tom gradu ima i firmu za distribuciju cigareta, koja se, naravno, ne vodi na njegovo ime. Za ograničenu slobodu pristao je na punu saradnju sa DEA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: