{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD će nastaviti pružati podršku BiH na putu ka NATO-u i EU

F
6.9.2008. u 18:22
0
7
SAD će nastaviti pružati podršku BiH na putu ka NATO-u i EU
0
SAD će nastaviti pružati podršku BiH na putu ka NATO-u i EU
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj prisustvovao je konvenciji Republikanske stranke u Minneapolisu od 1. do 4. septembra na poziv Lornea Cranera, predsjednika Međunarodnog republikanskog instituta, čijim odborom predsjedava predsjednički kandidat John McCain, saopćeno je u subotu iz MVP-a BiH.
Na konveciji su razmatrana mnoga pitanja od vitalnog značaja za američko društvo kao i dosadašnji tok kampanje. John McCain i Sarah Paulin su ozvaničili svoje kandidature za predsjednika i potpredsjednika SAD-a.

Aspekti i ciljevi vanjske politike SAD-a razmatrani su tokom Vanjskopolitičkog foruma. U diskusiji su učestvovali Richard Burt, bivši ambasador SAD-a u Rusiji i Njemačkoj, Lawrence S. Eagleburger, bivši državni sekretar, Brent Scowwcroft, nekadašnji savjetnik za nacionalnu sigurnost, kongresmen Pete Hoekstra, kongresmen Mark Kirk, kongresmen Jim Kolbe, John Lehman, nekadašnji sekretar američke mornarice, i Richard Williamson, bivši ambasador SAD-a pri UN-u.

Iako prvobitno nije bilo planirano da se pitanje Bosne i Hercegovine razmatra na Forumu, na inicijativu Ministra Alkalaja napravljen je osvrt na političku situaciju u BiH u kontekstu balkanske regije i zaključeno da će SAD nastaviti s pružanjem podrške BiH na njenom putu ka NATO-u i EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: