|

SAD će i dalje pomagati BiH

SAD će i dalje pomagati BiH
0
S
Sarajevo-x.com
5.11.2010. u 16:35
0
komentara
0

dijeljenja
SAD će i dalje pomagati BiH
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora SAD-a u BiH Patricka Moona.
Ministar Ahmetović i ambasador Moon razgovarali su o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ambasador je istakao da je zadovoljan saradnjom između Ministarstva sigurnosti BiH i Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH.

Sagovornici su izmijenili i mišljenja o saradnji policijskih agencija i tužilaštava. Ambasador Moon je istakao da je razmjena podataka ključni preduslov za efikasnu borbu protiv terorizma, organizovanog i svih ostalih vidova kriminala, te da BiH nije jedina zemlja koja se suočava sa ovim problemima, već da je to izazov s kojom se suočavaju mnoge zemlje u svijetu.

Ministar Ahmetović zahvalio se ambasadoru Moonu na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći SAD-a našoj zemlji, a ambasador je naglasio kako će SAD i dalje biti prisutne u BiH i nastaviti sa pomaganjem našoj zemlji, kako sigurnosnim i policijskim snagama, tako i na putu naše zemlje ka euroatlanskim integracijama, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.