BiH
0

Sačuvan tonski zapis razgovora između pilota nestalog aviona i kontrolora leta

NINA/Sarajevo-X
Beechcraft King Air B200 - model aviona u kojem je poginuo Trajkovski
Beechcraft King Air B200 - model aviona u kojem je poginuo Trajkovski
Zamjenica državnog tužitoca BiH Medžida Kreso, potvrdila je sinoć oko 22 sata, da je SFOR imao isključivu nadležnost za kontrolu leta aviona kojim su putovali predsjednik Makedonije Boris Trajkovski i njegovi suradnici, te članovi posade.

Ona nije mogla potvrditi navode prema kojima je pilot aviona u svom posljednjem javljanju prije nego će se izgubiti kontakt s njim, kazao kako je došlo do kvara na motoru aviona.

"Sutra će biti preslušana traka sa tonskim zapisom razgovora između pilota i kontrolora leta", kazala je ona i dodala kako se pilot javio kontroli leta posljednji put jučer ujutro oko osam sati, od kada mu se gubi svaki trag.

Potraga za nestalim avionom prekinuta je sinoć oko 18 sati, i bit će nastavljena danas.

Ukoliko to dopuste vremenski uvjeti u potragu će se uključiti i helikopteri Vojske Federacije BiH. Pomoći će im i stručnjaci iz Makedonije koji su sinoć stigli u Mostar.

Makedonska Vlada sinoć je donijela odluku o trodnevnoj žalosti u povodu tragične nesreće predsjednika Borisa Trajkovskog.

HRGUD PRETRAŽEN, POTRAGA ZA AVIONOM MAKEDONSKOG IZASLANSTVA SE NASTAVLJA

Ekipe koje su u potrazi za avionom makedonskog izaslanstva istražili su cijelo područje Hrguda, ali avion još nije pronađen.