{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sačuvajte naše multietničko Sarajevo"

F
2.10.2008. u 13:32
0
36
"Sačuvajte naše multietničko Sarajevo"
0
"Sačuvajte naše multietničko Sarajevo"
Koalicija hrvatskih stranaka u Sarajevskoj županiji smatra da Sarajevo kao glavni grad BiH mora pokazati svoju multietičnost i među zaposlenicima od kojih je jako mali broj Hrvata i Srba.
"U utorak, 30. rujna oko 7.30 sati, kada su radnim danima prevelike gužve na tramvajskim i autobusnim stanicama ili na ulicama u gradu Sarajevu, bilo je pravo zatišje. Taj dan je bio je Bajram, veliki muslimanski blagdan i za njih neradni dan. Jasno se moglo vidjeti koliko malo osoba ide na posao, a to su, uglavnom bili Hrvati, Srbi i ostali za koje nije bio neradni dan".

"Ovo je zorni odraz stvarnog stanja uposlenosti Hrvata, Srba i drugih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pretpostavka je da uposleni Hrvati koji u Sarajevo dolaze iz Hercegovine ili Mostara, te Srbi koji dolaze s Pala ili Istočnog Sarajeva, taj dan i nisu došli na posao jer njihove kolege Bošnjaci ne rade, pa je i za njih bio 'slobodan dan'. Na posao su išli samo domicilni sarajevski Hrvati, Srbi i ostali. Ovo bi trebalo zabrinuti postojeću vlast, ali i sve stranke u Sarajevu, a posebno SDA, Stranku za BiH, pa i SDP, kao najbrojnije predstavnike bošnjačkog narod", priopćeno je iz Hrvatske koalicije Sarajevske županije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: