{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sačuvajte naše multietničko Sarajevo"

F
2.10.2008. u 13:32
0
36
"Sačuvajte naše multietničko Sarajevo"
0
"Sačuvajte naše multietničko Sarajevo"
Koalicija hrvatskih stranaka u Sarajevskoj županiji smatra da Sarajevo kao glavni grad BiH mora pokazati svoju multietičnost i među zaposlenicima od kojih je jako mali broj Hrvata i Srba.
"U utorak, 30. rujna oko 7.30 sati, kada su radnim danima prevelike gužve na tramvajskim i autobusnim stanicama ili na ulicama u gradu Sarajevu, bilo je pravo zatišje. Taj dan je bio je Bajram, veliki muslimanski blagdan i za njih neradni dan. Jasno se moglo vidjeti koliko malo osoba ide na posao, a to su, uglavnom bili Hrvati, Srbi i ostali za koje nije bio neradni dan".

"Ovo je zorni odraz stvarnog stanja uposlenosti Hrvata, Srba i drugih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pretpostavka je da uposleni Hrvati koji u Sarajevo dolaze iz Hercegovine ili Mostara, te Srbi koji dolaze s Pala ili Istočnog Sarajeva, taj dan i nisu došli na posao jer njihove kolege Bošnjaci ne rade, pa je i za njih bio 'slobodan dan'. Na posao su išli samo domicilni sarajevski Hrvati, Srbi i ostali. Ovo bi trebalo zabrinuti postojeću vlast, ali i sve stranke u Sarajevu, a posebno SDA, Stranku za BiH, pa i SDP, kao najbrojnije predstavnike bošnjačkog narod", priopćeno je iz Hrvatske koalicije Sarajevske županije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: