{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SABNOR organizira takmičenje "Moja domovina Bosna i Hercegovina"

F
30.10.2013. u 19:40
0
3
SABNOR organizira takmičenje "Moja domovina Bosna i Hercegovina"
0
SABNOR organizira takmičenje "Moja domovina Bosna i Hercegovina"
Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR) u saradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, organizuje takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola za izbor najboljih likovnih i literarnih radova o temi "Moja domovina Bosna i Hercegovina".
Ovo takmičenje je dio aktivnosti obilježavanja 70. godišnjice moderne države Bosne i Hercegovine, odnosno Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH-a), saopćeno je iz SABNOR-a.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar, će na ovaj način prikladno promovisati i obilježiti nastavnici i učenici, te doprinijeti razvijanju osjećaja pripadnosti Bosni i Hercegovini i ljubavi prema domovini.

Najboljih šest likovnih radova, odnosno, tri rada učenika osnovnih škola i tri rada učenika srednjih škola, biti će novčano nagrađeno, a radovi će naknadno biti prezetirani na izložbi u okviru svečanosti povodom obilježavanja 70. godišnjice moderne države BiH.

Najboljih šest literarnih radova, odnosno, tri rada učenika osnovnih škola i tri rada učenika srednjih škola, će također biti novčano nagrađeno, a prvonagrađeni literarni radovi bit će pročitani na svečanostima povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.

Radovi trebaju ilustrovati temu "Moja domovina Bosna i Hercegovina", promovisati vrijednosti suživota i tolerancije, afirmisati i prezentirati vrijednosti borbe protiv fašizma, referisati se na 70. godišnjicu postojanja moderne države BiH, zasnovane na temeljima postavljenim na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, sadržavati umjetničku, tj. likovnu i/ili književnu vrijednost te biti kreativni u načinu obrađivanja i prezentacije zadate teme.

Na takmičenje se mogu prijaviti učenici od 6. do 9. razreda osnovne škole i učenici od 1. do 4. razreda srednje škole s područja Federacije Bosne i Hercegovine.

Precizirano je da je kod literarnih radova predviđena slobodna forma izražavanja (poezija, proza), a kod likovnih radova dozvoljene su tehnike crtanja (olovka, tuš, kombinovan) i slikanja (akvarel, tempera, gvaš, kolaž, pastel, kombinovano i dr).

Rok za dostavljanje likovnih i literarnih radova je 5. novembar, poštom u Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke (ul. Dr. Ante Starčevića bb, 88.000 Mostar), s naznakom Za takmičenje: "Moja domovina Bosna i Hercegovina".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: