{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SABNOR: Danas treba posebno naglasiti da je BiH neupitna u njenim granicima

F
19.11.2007. u 11:38
0
0
SABNOR: Danas treba posebno naglasiti da je BiH neupitna u njenim granicima
0
SABNOR: Danas treba posebno naglasiti da je BiH neupitna u njenim granicima
"Danas, više nego posljednjih godina, imamo i razloge i potrebu da obilježimo i naglasimo historijsku činjenicu da je država Bosna i Hercegovina neupitna u njenim međunarodno priznatim granicama, a na temeljima ZAVNOBiH-a", ocjenjuje Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH.
SABNOR u Kantonu Sarajevo priprema brojne aktivnosti na obilježavanju Dana državnosti BiH.

U osnovnim školama na području Kantona Sarajevo predviđeno je održavanje sata historije u povodu Dana državnosti i učenički radovi posvećeni domovini.

Najbolje radove proglašene na nivou općina SABNOR će novčano nagraditi. Tako će više stotina osnovaca dopuniti svoja znanja ili saznati kako se u toku Drugog svjetskog rata i borbom i mudrošću izgradila moderna Bosna i Hercegovina, navode antifašisti i borci NOR-a.

Po protokolu Grada Sarajeva bit će položeni vijenci i cvijeće na spomen-obilježjima. Na dan 25. novembra bit će organiziran odlazak u Mrkonjić-Grad

U saradnji s Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo građanima Sarajeva bit će prikazana pozorišna predstava "Bosanski kralj".

Planirana je i akademija u Narodnom pozorištu i svečana sjednica Gradskog i općinskih vijeća.

Ugledni građanin Sarajeva, poslovan čovjek, antifašista, hadžija Nasir Jabučar, 23. novembra priredit će u hotelu "Saraj" tradicionalni ručak u povodu Dana državnosti BiH. Na ovaj ručak bit će pozvano 100 zvanica članova SABNOR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: