{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sabiha Husić dobitnica nagrade "Žena svijeta" za 2014. godinu

A
22.11.2014. u 13:17
987
24
Sabiha Husić dobitnica nagrade "Žena svijeta" za 2014. godinu
987
Sabiha Husić iz Bosne i Hercegovine je dobitnica nagrade “Žena svijeta” za 2014. godinu.
Husić je nagradu “Žena svijeta” za 2014. godinu, koju dodjeljuje američka organizacija “Women for Women International”, primila na svečanoj ceremoniji u New Yorku.

Na ceremoniji je naglašeno kako je Husić nagradu dobila za kontinuiran rad na promociji pravde i podrške žrtvama seksualnog nasilja u BiH ali i u svijetu.

Ona je inače, direktorica nevladine organizacije "Medica“ Zenica u Bosni i Hercegovini, psihoterapeutkinja, islamska teologinja i međureligijska mirotvorka.

"Medica“ omogućava psihološku, medicinsku i ekonomsku podršku ženama i djeci preživjelima/žrtvama rata i poslijeratnog nasilja, uključujući silovanje i druge oblike seksualnog nasilja, nasilja u porodici, torture i trgovine ljudima.

Osim toga, Sabiha je od Volont Europe izabrana za dobitnicu Evropske nagrade za aktivnu građanku i profesionalni rad za 2009. godinu zbog aktivnosti koje predvodi u "Medica". Bila je i istaknuta govornica na Svjetskom forumu za pravdu 2013. godine.

Nagradu “Žena svijeta”, ranije su dobile bivša američka tajnica Hillary Clinton i glavna međunarodna dopisnica CNN-a Christiane Amanpour.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: