BiH
32

Sabahudin Delalić u Novom Gradu predstavio Izborni program SDA

Klix.ba
Kandidat za načelnika SDA Semir Efendić i nosilac liste za Općinsko vijeće Sabahudin Delalić predstavili su danas na konferenciji za novinare Izborni program za predstojeće općinske izbore pod nazivom "Pokrenimo Novi Grad zajedno".

Efendić se osvrnuo i na činjenicu da je većina izbornih plakata SDA u Novom Gradu uništena.

"Očito da naše protivnike hvata panika. Oni osjećaju da u Novom Gradu gube tlo pod nogama i zato se odlučuju za taj nemoralan potez. Ali, jasno je da su građani Novog Grada i sami uvidjeli o čemu se radi i s kim imamo posla. Cijepanje izbornih plakata neće ih sigurno spasiti od onoga što ih čeka 7. oktobra", rekao je Efendić, saopćeno je iz SDA.

Naglasio je i da će program biti osnova pomoću koje će Općinsko vijeće Novi Grad nakon izbora donijeti strategijski dokument razvoja Općine za nerednih 12 godina.

"Na to smo se obavezali javno i to ćemo učiniti odmah na samom početku mandata. Program je sadržan iz pet oblasti sa konkretnim projektima koje je realno moguće uraditi u Novom Gradu, a oni predstavljaju rješavanje ogromnih problema koje danas imamo u ovoj općini", kazao je Efendić.

Kada je u pitanju infrastruktura, Efendić je rekao da u općini postoji nekoliko objekata koje treba hitno sanirati. Prirotet je obnoviti Dom zdravlja na Otoci, koji opslužuje najveći broj stanovnika u sarajevskom Kantonu, ali i ulicu Adema Buče, koja povezuje Kanton Sarajevo.

Također, hitno treba raditi na izgradnji kolskog mosta u Boljakovom Potoku. Prema Efendićevim riječima, ipak je najbitnije rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i izgradnja kanalizacione mreže, jer je, kako je istakao, apsurdno da u 21. vijeku ljudi nemaju vodu u svojim domovima.

Istakao je i da su privredne mogućnosti Novog Grada izuzetne ali da se nažalost, trenutno teško mogu realizirati u općini koju nazivaju "reketaška". Osim toga, kako je rekao, imidž Općine je pokvaren brojnim aferama, pogotovo u poslovnom svijetu.

"Među planiranim projektima je i rješavanje pitanja legalizacije nelegalno izgrađenih objekata. Takvih je u Novom Gradu oko 12. 000. To je van svih civilizacijskih normi", naglasio je Efendić, navodi se u saopćenju SDA.

Sabahudin Delalić, nosilac liste SDA, dodao je da ova izborna borba treba da bude fer i poštena. Istakao je da je program "Pokrenimo Novi Grad zajedno" sigurno najbolji, ali ga je moguće realizirati jedino ukoliko SDA dobije poziciju načelnika i dovoljan broj vijećnika u općinskom vijeću.

Delalić je pozvao glasače da izađu 7. oktobra i da glasaju.

Vezani članci