|

Saarbrücker Zeitung: Ne odgovara svima na zapadu istina o Srebrenici

Saarbrücker Zeitung: Ne odgovara svima na zapadu istina o Srebrenici
0
F
FENA
15.7.2006. u 12:36
0
komentara
0

dijeljenja
Saarbrücker Zeitung: Ne odgovara svima na zapadu istina o Srebrenici
Za žrtve koje su preživjele masakar u Srebrenici i članove njihovih najbližih nije nikakva utjeha što je jučer u Den Haagu počelo suđenje sedmorici nižerangiranih koji su osumnjičeni da su počinili zločin u tome gradu, piše u subotu njemački list Saarbrücker Zeitung.
Glavni optuženi general Ratko Mladić te bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić, jedanaest godina nakon masakra, još uvijek se nalaze na slobodi. To je sramota za međunarodnu zajednicu, piše ovaj list.

Saarbrücker Zeitung dodaje da je međunarodna zajednica zakazala već 1995. godine kada su Ujedinjeni narodi srebreničku enklavu proglasili "zastićenom zonom".

Do sada ni kaznene mjere Evropske unije koje je ona poduzela protiv Srbije, prije svega u okviru razgovora o pristupu te zemlje Uniji, nisu pokazale nikakvu djelotvornost. Tako ostaje sumnja da i na Zapadu ima onih odgovornih kojima ne odgovara da istina šta se dešavalo u Srebrenici ugleda svjetlo dana kada se pred sucem u Den Haagu nađu Mladić i Karadžić, piše pored ostaloga njemački list Saarbrücker Zeitung.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.