100 novih članova
292

Sa svečane sjednice SDA u Tuzli poručeno da BiH niko ne može podijeliti

Piše: A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Gradski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) danas je u Tuzli upričilio svečanu sjednicu na kojoj je naglašeno da ovu državu niko ne može podijeliti.

Kako je istaknuto, izuzetno je značajno da se mladima prenose iskustva jedne generacije koja se prije 27 godina našla na historijskoj raskrsnici - da li ostati u krnjoj Jugoslaviji ili pripremiti referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine.

"Građani BiH su se izjasnili za cjelovitu, slobodnu, demokratsku i nezavisnu državu BiH. Nakon priznavanja te nezavisnosti BiH, na našu domovinu uslijedila je brutalna agresija agresora sa svih strana, a s osnovnim ciljem da unište državu BiH. Zahvaljujući braniocima BiH, prije svega ogromnoj žrtvi bosanskih šehida, poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i svih građana BiH koju su voljeli ovu državu, ona je sačuvana. Danas imamo državu, jedinstvenu monetu, zastavu, granicu, carinu i Oružane snage...", rekao je predsjednik Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Bukvarević.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Istaknuvši da je SDA državotvorna, patriotska i narodna stranka koja je otvorena za sve građana BiH, Bukvarević je kazao da je mnogo toga potrebno uraditi u narednom periodu kako bi naša zemljad dobila sve one atribute koje imaju i druge države.

"Posebno je potrebno da se poštuju ljudska prava i slobode svakog građanina na svakom pedlju države BiH. Stalno ponavljamo da državu BiH niko ne može podijeliti, jer svaka stopa ove krvlju natopljene zemlje nevino stardalim građanima, podjednako pripada svakom njenom stanovniku na cijeloj teritoriji. O podjeli je nemoguće razgovarati, a naša želja je da BiH ide ka euroatlanskim integracijama, u NATO savez i Evropsku uniju", naglasio je Bukvarević.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Tokom današnje svečane sjednice tuzlanska SDA postala je bogatija za okvirno 100 novih članova kojima su uručene članske kartice. Kako je navedeno, na ovakav način je nastavljen pozitivan trend podmlađivanja stranke. Više od 30 posto članova u tuzlanskom ogranku SDA starosti je do 35 godina.