Do poboljšanja uslova
61

Sa sarajevskog aerodroma otkazani letovi za Beč, Zagreb i Istanbul

S. Š.
Gusta magla na pisti sarajevskog aerodroma
Gusta magla na pisti sarajevskog aerodroma
Zbog guste magle koja se nadvila nad Sarajevom, Međunarodni aerodrom prinuđen je na otkazivanje letova, kao i prolongiranje dok se ne steknu uslovi za letenje

Zbog loših vremenskih uslova uzrokovanih maglom, jutros su otkazani letovi za Beč, Zagreb i Istanbul, potvrdili su nam sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako su istakli, prema informacijama njihove meteo-službe, u toku dana bi trebalo doći do poboljšanja vremenskih uslova, pa će od toga zavisiti i realizacija letova planiranih današnjim redom letenja.

Podsjetit ćemo, također, otkazani su letovi koji su i sinoć sa Sarajevskog aerodroma trebali da idu prema Zagrebu, Beču i Istanbulu. Također, otkazani su i dolazni letovi iz Beča, Istanbula i Zagreba.

Inače, ovog jutra je indeks kvalitete zraka 212 i smatra se vrlo nezdravim. Koncentracija PM2,5 u Sarajevu jutros u šest sati je 31,4 puta veća nego što to preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Visoki nivoi tih zagađivača mogu uzrokovati respiratorne probleme, kardiovaskularne bolesti i druge zdravstvene komplikacije.