Nova sezona
94

S prvim sunčanim danima u Pionirsku dolinu stižu novi sadržaji i bogatija ponuda

Klix.ba
Prema najavama metorologa od naredne sedmice slijedi razvedravanje, proljetne temperature te ljepši i sunčaniji dani. To će, nakon dugih zimskih dana, biti prava prilika za duži boravak u prirodi i na otvorenom i prilika da uživate u novim sadržajima i bogatijoj ponudi RZC Pionirske doline i zoo vrta.

Od prvih dana marta ovaj rekreativno zabavni centar otvoren je od 7:30 do 18 sati. Životinje koje zbog niskih temperatura niste mogli vidjeti u otvorenim dijelovima svojih nastambi, već s prvim sunčanijim periodima moći ćete vidjeti u bilo koje doba dana da dođete.

Povoljnije vremenske prilike, prije ovih sniježnih padavina, iskorištene su na pravi način i sve zelene površine su očišćene, uređene, cvjetne gredice okopane, orezano ukrasno grmlje i sve je spremno za novu vegetaciju i ljepše vrijeme.

Servisirani su i spremni svi rekviziti za dječiju igru i zabavu, a djeci će svakako najinteresantniji biti vozić, autodrom, autići na električni pogon, vrteška, a kad prođe period padavina na raspolaganju će imati i trambolinu i gumeni grad. S prvim danima marta svoja vrata otvorila je i ljetna bašta koja , posebno roditeljima i odraslima, nudi mjesto za odmor dok se njihovi mališani igraju.

Ova godina posebna pažnja bit će posvećena obogaćivanju ponude i novih sadržaja te su stoga u pripremi brojna lijepa iznenađenja u Pionirskoj dolini koja će uskoro postati novi dom za brojne životinje, a bit će tu i divljih životinja s naših prostora, egzotičnih divljih mačaka, plovki koja će svojim prisustvom obogatiti vještačka jezera čija rekonstrukcija treba početi ovih dana.

Novo ruho, odnosno ljepše, šarenije i zanimljivije rekvizite dobit će i dječija igrališta i prostori za dječiju igru i zabavu. Projekt rekonstrukcije igrališta i sportskih terena je završen i potrebni su samo pogodni vremenski uslovi da započne njegova realizacija.

Pionirska dolina će ove sezone, biti mjesto brojnih manifestacija, a jedna takva nam se bliži i to uskoro. Bit će to, već tradicionalna manifestacija kojom Sarajlije pozdravljaju dolazak proljeća, a datum njenog održavanja, zbog vremenskih prilika još nije preciziran. Cijene ulaznica u Pionirsku dolinu su gotovo simbilične i nisu mijenjane već nekoliko godina, a plan je i da ostane tako.

Sve navedeno prilika je da što prije posjetite naš jedini zoološki vrt i uživate u uređenom i sadržajnom prostoru prilagođenom za sve generacije.