{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rycroft: Nema izdvajanja RS-a iz BiH niti ukidanja tog entiteta

F
21.2.2008. u 16:30
0
0
Rycroft: Nema izdvajanja RS-a iz BiH niti ukidanja tog entiteta
0
Rycroft: Nema izdvajanja RS-a iz BiH niti ukidanja tog entiteta
Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft izjavio je danas u Banjoj Luci da je njegova zemlja priznala nezavisnost Kosova, a da je neophodno da se svi potrude da ne bude nikakve povezanosti između Kosova i BiH.
Ambasador Rycroft je nakon razgovora s premijerom RS-a Miloradom Dodikom kazao da neće biti izdvajanja RS-a iz BiH ni njenog ukidanja.

"Razlog tome je to što neće doći do dvotrećinske većine u parlamentu BiH da se dođe do tako drastičnih promjena Ustava BiH", dodao je britanski ambasador.

Na sastanku je razgovarano i o pitanjima u vezi s ispunjavanjem obaveza RS-a u skladu s evroatlantskim integracijama, a bilo je riječi o mogućnostima investiranja Velike Britanije u RS, od kojih je jedan broj kompanija već prisutan.

Rycroft je izrazio zadovoljstvo da postoji napredak u ispunjavanju sva četiri uvjeta koje je potrebno da BiH ispuni prije nego što potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Naglasio je da je njegova zemlja zainteresirana da do potpisivanja tog sporazuma dođe što prije, kako bi se omogućile povlasnice za BiH.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: