{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rycroft: Nema izdvajanja RS-a iz BiH niti ukidanja tog entiteta

F
FENA
21.2.2008. u 16:30
0
0
Rycroft: Nema izdvajanja RS-a iz BiH niti ukidanja tog entiteta
0
Rycroft: Nema izdvajanja RS-a iz BiH niti ukidanja tog entiteta
Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft izjavio je danas u Banjoj Luci da je njegova zemlja priznala nezavisnost Kosova, a da je neophodno da se svi potrude da ne bude nikakve povezanosti između Kosova i BiH.
Ambasador Rycroft je nakon razgovora s premijerom RS-a Miloradom Dodikom kazao da neće biti izdvajanja RS-a iz BiH ni njenog ukidanja.

"Razlog tome je to što neće doći do dvotrećinske većine u parlamentu BiH da se dođe do tako drastičnih promjena Ustava BiH", dodao je britanski ambasador.

Na sastanku je razgovarano i o pitanjima u vezi s ispunjavanjem obaveza RS-a u skladu s evroatlantskim integracijama, a bilo je riječi o mogućnostima investiranja Velike Britanije u RS, od kojih je jedan broj kompanija već prisutan.

Rycroft je izrazio zadovoljstvo da postoji napredak u ispunjavanju sva četiri uvjeta koje je potrebno da BiH ispuni prije nego što potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Naglasio je da je njegova zemlja zainteresirana da do potpisivanja tog sporazuma dođe što prije, kako bi se omogućile povlasnice za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: