BiH
0

RVI zahtijevaju isplatu martovskih invalidnina odmah

FENA
Savez ratnih vojnih invalida Bosne i Hercegovine zahtijeva da odmah budu isplaćene martovske invalidnine šehidskim porodicama, porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

U suprotnom, može doći do samoinicijativnih protestnih okupljanja korisnika ili eventualnih mjera onih koji žele iskoristiti ovo kašnjenje za svoje dnevnopolitičke svrhe i time štetiti ugledu i dostojanstvu branilaca i funkcioniranju ukupnog državnog sistema, saopćeno je danas iz asocijacije ratnih vojnih invalida.

Odgovornost za moguće posljedice zbog neredovnih isplata invalidnina mora preuzeti Vlada, napominje Savez i zahtijeva da se odgovorni javno očituju o razlozima kašnjenja martovskih prinadležnosti.

"Već duže redovnost isplata invalidnina nije dovođena u pitanje bez obzira na sve poteškoće u ovoj oblasti. Ovog puta je kašnjenje značajno i iz Vlade FBiH nisu upućena nikakva zvanična saopćenja o razlozima. Stiče se dojam da je nekome stalo da izazove socijalne nemire ovog dijela boračke populacije, da bi novonastalu situaciju koristili za svoje dnevnopolitičke svrhe", navedeno je u saopćenju za javnost Saveza ratnih vojnih invalida BiH.