|

Ružić: Tokić saziva sjednicu "svog glavnog odbora SDUBiH"

Ružić: Tokić saziva sjednicu "svog glavnog odbora SDUBiH"
0
F
FENA
29.10.2007. u 15:50
0
komentara
0

dijeljenja
Ružić: Tokić saziva sjednicu "svog glavnog odbora SDUBiH"
Poslije legalne odluke Glavnog odbora od 20. oktobra 2007. godine o brisanju iz članstva, svaka aktivnost Sejfudina Tokića, samozvanog predsjednika SDUBiH i grupe koja ga okružuje, vanstatutarna je i predstavlja novu manipulaciju u cilju razbijanja jedinstva stranke", saopćeno je danas iz Socijaldemokratske unije Bosne i Hercegovine.
U saopćenju za javnost koje je potpisao predsjednik stranačkog Glavnog odbora Darko Ružić stoji da Tokić, sazivanjem "sjednice svog Glavnog odbora" vrši novi udar na SDUBiH s ciljem opstrukcija provođenja odluka Glavnog odbora i zbunjivanja članstva i aktivista SDU-a BiH na terenu.

"Nakon što mu nije uspjelo da svojim vanstatutarnim djelovanjem podijeli Predsjedništvo SDUBiH, kao i da napravi razdor unutar Glavnog odbora SDUBiH, Sejfudin Tokić pokušava, kao jedini vid svog opstanka na političkoj sceni BiH, izvršiti razdor organizacija i članstva SDUBiH.

Njegova ambicija da po svaku cijenu pokuša ostati predsjednik SDUBiH je apsurdna i za cilj ima zadržavanje kontrole nad pečatom i dokumentacijom SDUBiH, kako bi se prikrili ili uništili dokazi o sumnjivim finansijskim
transakcijama koje će razmatrati istražni organi u postupku koji je pokrenut kod nadležnog tužilaštva BiH", navedeno je u saopćenju.

U njemu je također pozvano članstvo Glavnog odbora i cijele stranke 'da ne nasjedaju na Tokićeve manipulacije i da se usmjere ka realizaciji odluka Glavnog odbora SDUBiH od 20. oktobra 2007. godine u funkciji pripreme vanrednog kongresa stranke'.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.