Tužilaštvo BiH zadovoljno
0

Rustempašiću, Handžiću i Veliću potvrđene zatvorske kazne

FENA
Tužilaštvo BiH, nakon što je zaprimilo pravosnažnu presudu u predmetu protiv Rijada Rustempašića, ističe da je zadovoljno pravosnažnom presudom u ovom predmetu te da zajedno s drugim agencijama za provođenje zakona, nastavlja rad na procesuiranju predmeta koji se odnose na krivična djela terorizma, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Pravosnažnom presudom, kojom se potvrđuje prvostepena presuda, optuženi Rijad Rustempašić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, Abdulah Handžić na zatvorsku kaznu od tri godine i četiri mjeseca i Edis Velić na zatvorsku kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora.

Osobe optužene u ovom predmetu teretile su se za pripremu izvršenja terorističkih akata u Bosni i Hercegovini, čija je realizacija spriječena aktivnostima agencija za provođenje zakona i istragom Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH navodi da je presuda u ovom predmetu rezultat efikasnog rada i saradnje više agencija za provođenje zakona u BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno s policijskim i sigurnosnim agencijama, nastavlja intenzivan rad na predmetima koji se odnose na krivična djela terorizma, a radi uspostavljanja što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je.