"Baj d' vej"
217

Rusmir Mesihović o "nespretno formulisanom" zahtjevu: Automobil je za krizni štab

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović dospio je u fokus javnosti nakon što je objavljen amandman kojim se traži da se iznos za prevenciju i zaštitu zdravlja umanji i da se od tih sredstava 45 hiljada KM prebaci za nabavku službenog vozila.

"Da ne bi bilo zabune, možda je ovo nespretno formulisano što se tiče auta, što je kolega spomenuo. To su sredstva za potrebe kriznog štaba, za automobil koji... koji nije za ministarstvo. Baj d' vej, posljednja godina kada je kupljen je 2007. Možda je nespretno formulisano u brzini", kazao je Mesihović na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS.

Naša stranka je ranije saopćila da je ministar Mesihović tražio da se iznos za prevenciju i zaštitu zdravlja umanji za 100 hiljada KM i da se od tih sredstava 45 hiljada KM prebaci za nabavku službenog vozila.

"Od ministra zdravstva u situaciji kad je zdravlje građana u krizi i zdravstvena zaštita u svim segmentima na veoma niskom nivou, u najmanju ruku očekujemo da bude toliko savjestan da nas ne ponižava kupovinom novog službenog vozila na račun mjera prevencije i zaštite zdravlja građana", saopćili su iz Naše stranke.